vrijdag 28 juli 2006

Tandartsbezoek wordt zegetocht

Vanmorgen vroeg moest ik me samen met Noëlle melden bij Van den Bremer. Zij was wat zenuwachtig omdat het haar eerste kennismaking was met het fenomeen tandarts. Ik had dito kriebels in mijn buik vanwege de grondige mondverbouwing waarvoor ik in de agenda was gezet. Noëlle informeerde vooraf nadrukkelijk naar de eventuele cadeaus die de nasleep van onze missie zouden kunnen vormen. Ze zette in op minimaal een chocolade-ei. Ik hield me op de vlakte. Zei dat tandartsen niet aan cadeaus deden. En zeker niet aan chocolade-eieren. Dapper lag ze even na achten met de mond wijd open in de stoel. Ze gaf geen kik. Keek zelfs een beetje rond in de behandelkamer toen ik hulpeloos lag te spartelen onder de felle Siemens-lamp. En warempel, na afloop ging er een grote la met cadeautjes open. 'Kies maar uit', zei de tandarts. Het werd een ballon, die ze als een trofee mee naar oma troonde. Het was dat mijn halve gezicht scheef hing, want anders had ik de trotse glimlach die ik voelde opkomen de hele ochtend niet meer van mijn smoel gekregen.

maandag 17 juli 2006

Kwaaak


Met de zwoele avonden van de laatste tijd wil er nog wel eens een dier door de geopende achterdeur van Huize Bakker naar binnen glippen. Is dat Real, dan hebben we daar kattenbrokken voor, gaat het om muggen, dan wordt de muggenmepper van stal gehaald en gaat het om een kikker, dan komt Nelly in actie. Want, zo spraken we lang geleden af, ik ben voor de dode dieren en zij voor de levende. Onlangs kroop er nog zo'n neefje van Kermit door de keuken en was ik opnieuw blij met mijn kordate echtgenote. Ook het prachtige schepsel op de foto bevindt zich regelmatig op de grond. Mocht het gaan kruipen, dan slaan we meteen alarm.

dinsdag 4 juli 2006

Specialist verliest het van Hema


Noëlle heeft een nieuwe fiets. Een roze, degelijk ros. Gistermiddag zijn we daarvoor naar Emmeloord geweest. Bij de Hema stond er één. 119 euro, geen opsmuk. Leek een hele goede deal. Voor vergelijkingsmateriaal gingen we vervolgens toch maar even naar een speciaalzaak. Eén blik op het rijtje kinderfietsen zei ons genoeg. 220 euro was de goedkoopste. Nelly en ik wisselden een blik van verstandhouding, maar inmiddels was de verkoper bij ons gearriveerd. Hij informeerde of hij kon helpen, maar werd vakkundig afgewimpeld door Noëlle: ,,We kopen al een fiets bij de Hema", zei die ijskoud. De verkoper kromp ineen en mompelde, nog net verstaanbaar: ,,De Hema, daar moet je toch niet zijn?" Maar we waren onverbiddelijk. even later zag ik aan de kassa van de Hema dat er ook nog eens een dikke korting van de prijs afging: 90 euro werd in totaal. De Hema, daar moet je dus wél wezen.